آیا میدانید چای شکسته و چای قلم چه تفاوت هایی دارند؟ برای آگاهی از این تفاوتها با ما همراه باشید.
چای شکسته چیست و چگونه تولید میشود؟
چای شکسته یکی از انواع پرطرفدار چای سیاه است که به دلیل اندازهی کوچکتر ذراتش ، سریعتر دم میکشد و رنگ و طعم قویتری دارد. در فرآیند تولید چای، برگهای کامل چای بهصورت طبیعی یا با دستگاه خرد میشوند و به قطعات کوچکتری در میآیند که به آنها چای شکسته گفته میشود.
چای شکسته نسبت به وزن خود حجم بیشتری دارد و به این دلیل در تعداد دفعات بیشتری میتوان از این چای استفاده کرد و برای ادارات و سازمانها و …..میتواند یک چای مقرون به صرفه باشد.
چای شکسته به دلیل اینکه ذرات آن در طی فرآیند تولید از برگ سبز به چای سیاه خرد و ریز میشود خیلی زود در آب حل میشود و رنگ دهی و عطر و طعم بالایی دارد و به همین دلیل در بیشتر خانه ها و چایخانه ها از چای شکسته استفاده میشود.
چای قلم چیست و چگونه تولید میشود؟
چای قلم یکی از انواع چای سیاه است که برگهای آن درشتتر و کاملتر از چای شکسته است. در تولید چای قلم، برگها بهطور عمدهتری دستنخورده باقی میمانند و در نتیجه، چای قلم نسبت به چای شکسته شکل و ظاهر بهتری دارد. این نوع چای معمولاً بهدلیل اندازهی بزرگتر برگها، زمان بیشتری برای دم کشیدن نیاز دارد.
چای قلم در مقایسه با چای شکسته رنگ کمتری به آب میدهد و طعم ملایمتر و عطر بیشتری دارد. به همین دلیل، چای قلم بهعنوان یک انتخاب لوکستر و گرانتر در بسیاری از بازارها شناخته میشود. برگهای بزرگتر و دستنخورده چای قلم باعث میشود که زمان بیشتری برای استخراج عطر و طعم آن لازم باشد، بنابراین این چای برای کسانی که دوست دارند طعم ظریفتری از چای را تجربه کنند، گزینه مناسبی است.
فرآیند تولید چای قلم نیز مثل چای شکسته میباشد با این تفاوت که ساقه های چای بیشتری در این دیده میشود و از چای جدا نشده است.
چای قلم به دلیل همراه داشتن ساقه های بیشتر نسبت حجم به وزن آن نسبت به چای شکسته کمتر است.
این چای از برگهای میانی و به کیفیت متوسط تولید میشود.
چای قلم رنگ روشن تری از چای های دیگر دارد و به دلیل داشتن ساقه عطر و طعم متفاوت تری به همراه دارد .
بهترین روش دم کردن چای شکسته و قلم
شاید فکر کنید برای دم کردن چای به آب جوش و چای خشک نیاز داریم اما یک سری جزئیات ریزی دارد که در ادامه به آن اشاره میکنم.
اولین مرحله تهیه ی آب جوش هست .
دومین مرحله ریختن چای خشک به داخل قوری هست .
مرحله بعد اضافه کردن آب سرد به داخل قوری در حدی که کل چای خیس شود و بعد از تکان دادن قوری آب رو خالی میکنیم.
مرحله آخر ریختن آب جوش و اینکه ۷ تا ۱۰ دقیقه زمان بدهیم تا چای دم بکشد .
خیلی از افراد برای اینکه چای زودتر دم بکشد قوری روی شعله مستقیم میگذارند در صورتی که این کار اشتباه هست و باعث تلخ شدن و طعم بد چای می شود بهترین حالت این هست که قوری را روی کتری قرار دهیم تا بوسیله بخار آب چای دم بکشدو یک چای خوش عطر و طعم رو به ارمغان آورد.